KookJij

Aubergine stoofpotje

Een heerlijk aubergine stoofpotje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine stoofpotje te bereiden

1. Snij het vlees in reepjes, bestrooi met zeezout en peper, fruit de gesneden ui en grof gesneden sjalotjes eventjes in een ruime braadpan en voeg het vlees toe.
2. Braad het vlees rondom bruin, voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg de bloem toe en blus het geheel af met de wijn. Blijf roeren om klonteren te voorkomen.
3. Schenk 1 deciliter water samen met de honing, pesto en oregano over het vlees en laat het gerecht ruim 1.5 uur op een laag pitje stoven. Wanneer de saus te dik is, voeg wat water toe.
4.Snij de groenten in blokjes en voeg de groenten ,de grof gesneden olijven en knoflook na 1.5 uur stoven aan het gerecht toe. Laat het stoofpotje nog 15 minuten zachtjes stoven zodat ook de groenten gaar zijn. Breng het gerecht verder op smaak met peper en zout.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst