KookJij

Aspergetaart met blauwaderkaas

Een heerlijk aspergetaart met blauwaderkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaart met blauwaderkaas te bereiden

Schil de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige harde uiteinden (circa 3 cm). Breng in een ruime pan water met zout naar smaak aan de kook en kook hierin de asperges 5 minuten. Roer de slagroom om met de kaas, de eieren en de bosui en breng het op smaak met (zout en) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw het fillodeeg voorzichtig uit, bekleed de ovenschaal met een velletje, bestrijk het met het kwastje dun met olie en leg hierop het volgende velletje (bestrijk elk volgend velletje weer dun met olie). Leg de asperges met de kopjes om en om op de deegbodem en schenk hierover het kaasmengsel. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra

petra zegt:
lekker