Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergeroomsoep met roze pompelmoes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergeroomsoep met roze pompelmoes
Een heerlijk aspergeroomsoep met roze pompelmoes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									sonja dejonckheere
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									paule neyrat
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergeroomsoep met roze pompelmoes te bereiden
 Breek de kopjes van de asperges af op 6 à 7 cm hoogte. 
Ontdooi de onderste stukken in de microgolfoven en snij ze in stukken.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit en leg die opzij.
Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe de stukjes asperge en de aspergepunten in het water zo gauw het kookt. Haal de punten eruit zo gauw ze gaar zijn (na 7 tot 10 minuten) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de andere stukken nog 10 minuten voortkoken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.
Doe de eierdooiers in een kom. Giet er voorzichtig en onder voortdurend roeren een kleine soeplepel soep bij. Blijf stevig roeren, anders gaat het ei stremmen.
Giet nu de inhoud van de kom bij de soep en voeg het maïszetmeel toe. Meng en haal er de staafmixer nog eens door om een homogene massa te krijgen.
Zet de pot weer op een zacht vuur en warm de soep onder voortdurend roeren langzaam op. Let erop dat ze niet opnieuw gaat koken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine. Doe de aspergepunten en de pompelmoespartjes erbij en dien meteen op.
									Ontdooi de onderste stukken in de microgolfoven en snij ze in stukken.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit en leg die opzij.
Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe de stukjes asperge en de aspergepunten in het water zo gauw het kookt. Haal de punten eruit zo gauw ze gaar zijn (na 7 tot 10 minuten) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de andere stukken nog 10 minuten voortkoken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.
Doe de eierdooiers in een kom. Giet er voorzichtig en onder voortdurend roeren een kleine soeplepel soep bij. Blijf stevig roeren, anders gaat het ei stremmen.
Giet nu de inhoud van de kom bij de soep en voeg het maïszetmeel toe. Meng en haal er de staafmixer nog eens door om een homogene massa te krijgen.
Zet de pot weer op een zacht vuur en warm de soep onder voortdurend roeren langzaam op. Let erop dat ze niet opnieuw gaat koken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine. Doe de aspergepunten en de pompelmoespartjes erbij en dien meteen op.
                    