KookJij

Aspergemousse met zalm

Een heerlijk aspergemousse met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergemousse met zalm te bereiden

1. Snij de asperges in stukken. Kook ze goed gaar in water met een scheutje citroensap. Laat ze uitlekken. Pureer ze met de staafmixer tot een fijne mousse. Voeg er de gemalen kaas aan toe en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Bestrijk de binnenkant van vier ovenvaste schaaltjes lichtjes met gesmolten boter. Verdeel de aspergemousse over de schaaltjes.
2. Leg in elk schaaltje een plakje zalm, schep er een lepel zure room bij en leg daarop nog een plakje zalm. Druk in het midden een putje.
3. Breek de eitjes voorzichtig in de kuiltjes, zodat de dooier heel blijft. Zet de schaaltjes, in een warmwaterbad tegen de kook aan, 4 tot 5 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is. Werk af met verse bieslook en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

francis

francis zegt:
Met dit recept veel succes gehad, verse asperges niet nodig, uit een glas is ook lekker.
Esther de Jong

Esther de Jong zegt:
Lekker.
herman

herman zegt:
Hij mengt de compositie door te roeren.
Vervolgens spatel je voorzichtig de geslagen room door die compositie om de in de slagroom geslagen lucht daar ook in te houden en zo een luchtig eindresultaat te verkrijgen.
addie

addie zegt:
Hallo Leo,
met spatelen wordt bedoeld dat je de ingredienten luchtig onder elkaar schept, dus niet roeren.
Succes, Addie.
leo

leo zegt:
Lijkt me erg lekker, alleen wat bedoel je met spatel slagroom onder het mengsel ?? Heb daar geen beeld bij. Hoop op een reactie
dick kingma

dick kingma zegt:
Lijkt me geweldig, ga het morgen maken, maar gebruik ipv gerookte zalm ,zelfgemaakte gravedlaks.