KookJij

Recept voor Appeltaart van ons mam

Een heerlijk appeltaart van ons mam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ons mam
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

-Schil de appels en snijd ze in vieren.
Snijd op de bovenkant de appels een beetje in.
Vermeng 2 eetl suiker, 2 theel kaneel met de appels en laat dit intrekken.
--Verwarm de oven voor op 160 graden.
-Maak een cakebeslag,
smelt de boter, voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop dit flink door.
Voeg een ei toe, klop dit met de mixer door de botermassa, ga zo door tot alle eieren verwerkt zijn.
Voeg nu in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe, roer dit voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
-Vet de springvorm in, en doe het beslag in de vorm.
Leg de appels in het deeg met de ronde kant boven.
Bestrooi het geheel met suiker en kaneel.
Plaats de vorm in het midden van de oven.
Na 60 a 70 min met een sateprikker kijken of de taart gaar is, als er geen deeg aan de prikker zit is hij goed. Na 5 min de buitenkant van de springvorm verwijderen.

Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)

Deze appeltaart bakte mijn moeder vroeger al altijd, nog steeds groot succes en zeer geliefd bij velen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.luiken@home.nl

[email protected] zegt:
Lekker
ans

ans zegt:
Al eerder gemaakt.
De taart was zo verdwenen. Zal hem zeker vaker maken.
spanky

spanky zegt:
Beste Marleen ik heb er maar een woord voor...OVERHEERLIJK...ik zal hem nog dikwijls klaar maken,bedankt Lliane:);)
Ryanna

Ryanna zegt:
Ik heb het een 10 gegeven!:D
Marleen

Marleen zegt:
Hoi Annie, ik doe het zelf altijd in de magnetron 2a3 min op 600 wat. succes
Annie van Rossum

Annie van Rossum zegt:
Er staat in het recept: smelt de boter. Is het de bedoeling dat je dat in een pannetje op het vuur doet?
rijksen50

rijksen50 zegt:
:p Lijkt me lekker maar als ik appeltaart bak gebruik ik altijd roomboter. Is nog lekkerder !!
mvanbree

mvanbree zegt:
hallo cor, klopt bloem met bakpoeder(backin)geeft hetzelfde resultaat. succes marleen
cillen

cillen zegt:
hallo Cornelis,
Ik las toevallig je vraag, wij wonen in China en zelfrijzend bakmeel kun je maken met 500 gram bloem en een theelepel bakpoeder erbij.
cornelis

cornelis zegt:
Ik woont op de philippine.Maar ik kan hier zelfrijzend bakmeel niet kopen Waar mee kan ik dat vervanen.Cor
liske

liske zegt:
Ha zus, Ger is dolgelukkig met dit recept en eist nu natuurlijk dat ik het elke zaterdag ga maken!
Groetjes, Lis.