KookJij

Appel, Gepoft met Kaneel en Suiker

Een heerlijk appel, gepoft met kaneel en suiker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel, Gepoft met Kaneel en Suiker te bereiden

1).Boor het klokhuis uit de appels en zet ze recht op in een stuk alu-folie, waarin je de appels later geheel kunt inpakken.
2).Doe een eetlepel basterdsuiker in de appel en daarop een eetlepel boter. Zet een stokje kaneel rechtop in het boorgat en vul het gat verder met de krenten of rozijnen. Steek 2 kruidnagels in de appel.
3).Pak de appel nu helemaal in de alu-folie, doe dat 6 maal en zet de appels 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De appels uit de oven kunnen worden geserveerd bij een vlees gerecht.
Kan gebruikt worden als snack.
Kan ook dienen als toetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jimmytijger

jimmytijger zegt:
Ga ik vanavond proberen!:)
neomy

neomy zegt:
Lijkt me lekker!:o
nina

nina zegt:
Dit is een lekker recept.