KookJij

Anna aardappelen

Een heerlijk anna aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Anna aardappelen te bereiden

Schil, was en droog, de aardappelen. Snijd of schaaf deze in gelijke dunne schijfjes.

Dep deze met een theedoek of met keukenpapier zorgvuldig droog.
Smelt de boter goudgeel. Vet een halfhoge ovenschotel in met de boter bv Blue Band.

Leg hier de aardappelschijfjes dakpans en spiraalgewijs, vanuit het midden, laag voor laag in. Besprenkel steeds elke laag met wat van de gesmolten boter en strooi er dan iets zout en peper over.

Zet de schotel onderin een voorverwarmde oven van 200°C en laat de aardappelkoek in ± 40 min. lichtbruin en gaar worden. Giet het overtollige vet af en zet de ovenschotel nog 5 min. terug in de oven.

Maak met een pannenkoekmes voorzichtig de randen en zoveel mogelijk de bodem los. Leg een platte schaal op de ovenschotel. Keer alles om en verwijder de ovenschotel.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Een heel prettig recept te maken en het resultaat is
altijd goed.
En vooral ook lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Darwin

Darwin zegt:
Hopelijk is het lekker!?
mia7

mia7 zegt:
Ja Anna, grappig he ? :)
Is ook heel erg lekker :p
Anna

Anna zegt:
Dat is nog eens een eer!!!:D:D Een recept naar mij vernoemd!:D:D:D Ziet er heerlijk uit, Mia! Ga 'm gauw eens maken!;););)