Een heel prettig recept te maken en het resultaat is
altijd goed.
En vooral ook lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Anna aardappelen
PT60M
Anna aardappelen
Een heerlijk anna aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Anna aardappelen te bereiden
Schil, was en droog, de aardappelen. Snijd of schaaf deze in gelijke dunne schijfjes.
Dep deze met een theedoek of met keukenpapier zorgvuldig droog.
Smelt de boter goudgeel. Vet een halfhoge ovenschotel in met de boter bv Blue Band.
Leg hier de aardappelschijfjes dakpans en spiraalgewijs, vanuit het midden, laag voor laag in. Besprenkel steeds elke laag met wat van de gesmolten boter en strooi er dan iets zout en peper over.
Zet de schotel onderin een voorverwarmde oven van 200°C en laat de aardappelkoek in ± 40 min. lichtbruin en gaar worden. Giet het overtollige vet af en zet de ovenschotel nog 5 min. terug in de oven.
Maak met een pannenkoekmes voorzichtig de randen en zoveel mogelijk de bodem los. Leg een platte schaal op de ovenschotel. Keer alles om en verwijder de ovenschotel.
Dep deze met een theedoek of met keukenpapier zorgvuldig droog.
Smelt de boter goudgeel. Vet een halfhoge ovenschotel in met de boter bv Blue Band.
Leg hier de aardappelschijfjes dakpans en spiraalgewijs, vanuit het midden, laag voor laag in. Besprenkel steeds elke laag met wat van de gesmolten boter en strooi er dan iets zout en peper over.
Zet de schotel onderin een voorverwarmde oven van 200°C en laat de aardappelkoek in ± 40 min. lichtbruin en gaar worden. Giet het overtollige vet af en zet de ovenschotel nog 5 min. terug in de oven.
Maak met een pannenkoekmes voorzichtig de randen en zoveel mogelijk de bodem los. Leg een platte schaal op de ovenschotel. Keer alles om en verwijder de ovenschotel.
Darwin zegt: