Recept
« Terug naar recepten
					
						Andijvie op Portugese wijze 
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Andijvie op Portugese wijze
Een heerlijk andijvie op portugese wijze  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Portugal
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									xquis
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Andijvie op Portugese wijze te bereiden
De andijvie schoonmaken, blancheren in kokend gezouten water en laten uitlekken. Gedurende 5 minuten laten stoven in de hete boter en kruiden met peper, zout en citroensap. Overscheppen in een beboterde ovenschotel.
De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken.
De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken.
Een tomatencoulis bereiden. Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout en het geheel pureren met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus wordt bekomen. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum.
Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bestrooien met geraspte kaas en 10 minuten laten gratineren in de hete oven of onder de grill
 
 
									De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken.
De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken.
Een tomatencoulis bereiden. Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout en het geheel pureren met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus wordt bekomen. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum.
Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bestrooien met geraspte kaas en 10 minuten laten gratineren in de hete oven of onder de grill
                    
j.nijhof zegt: