KookJij

Andijvie met walnoten

Een heerlijk andijvie met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie met walnoten te bereiden

-De andijvie fijn snijden en in een grote bak met water goed wassen (de modder en zand zakken naar de bodem).
-Indien je een zak andijvie hebt dan deze afwassen.
-De andijvie nat in een kookpan doen, dus niet goed laten uitlekken.
-Het vuur halfhoog zetten en blijven roeren tot de andijvie geslonken is.
-4 eetlepels van de mix voor groentesaus erbij doen en goed doorroeren, als het te droog word een heel klein beetje water erbij doen.
-De walnoten openbreken (ikzelf doe dit altijd met een schilmesje, op de bolle kant van de noot het mesje tussen de schil en draaien, zo blijven de walnoten heel)
-Schilletjes verwijderen, de walnoten niet al te klein breken en door de andijvie roeren samen met de rozijnen en een beetje nootmuskaat.
-Even goed doorwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst