KookJij

Ananas met vanilleboter

Een heerlijk ananas met vanilleboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Heerlijke hapjes a la planche.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas met vanilleboter te bereiden

Maak eerst de vanilleboter.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Meng de boter met de vanillesuiker en de fijne tafelsuiker.
Snijd de vanillepeulen in de lengte doormidden.
Schraap er met de punt van een mes het merg uit en schep het merg door de vanilleboter
Schil de ananas en snijd hem in dikke plakken.

Verwarm de vlakgrillplaat voor.

Besmeer de plakken ananas met de vanilleboter en leg ze dan op de gloeiend hete grillplaat.
Bak ze aan beide kanten, waarbij je ze af en toe met de gesmolten boter bestrijkt.

Serveer de gebakken ananas met kokosroomijs of een vruchtensorbet.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Haal ik uit 'Heerlijke hapjes', waar meer verrassende gerechten in staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Da's nou jammer.
Het is misschien toch eens te proberen. Lekker dat zoete vanillesmaakje met het milde zure van de warme ananas? vrnd grten Hans:):):)en van Bores natuurlijk.
truitje

truitje zegt:
Voor de liefhebber van ananas lijkt het me heerlijk maar Hans ik hou inderdaad niet van ananas. Groetjes Gerda :p:p:p