KookJij

Amarenenijs met rozemarijn,

Een heerlijk amarenenijs met rozemarijn, recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amarenenijs met rozemarijn, te bereiden

Breng in een steelpan de melk met de rozemarijn tegen de kook aan en laat de melk 15 minuten op laag vuur trekken. Klop intussen de eidooiers met de suiker lichtgeel en dikromig.
Zeef de melk. Schenk in een dun straaltje de melk bij het dooiermengsel en doe het mengsel terug in de pan.
Zet de pan terug op laag vuur en verwarm al roerende met een houten lepel tot het mengsel bindt, aan de achterkant van de lepel ‘hangt’.
Doe intussen de slagroom in een kom en schenk er al roerende de warme vla bij. Laat de ijsbasis afkoelen, roer regelmatig, en zet minimaal 1 uur in de koelkast om te ‘rijpen’. Tijdens het rijpen ontwikkelt de smaak zich verder.
Draai er in je ijsmachine, volgens de aanwijzingen van de fabrikant, ijs van. Spatel, wanneer het ijs klaar is en de machine niet meer draait, in 2-3 slagen de siroop erdoor. Garneer het ijs met de amarenenkersen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kimie

kimie zegt:
het ziet er uit als garnalen