KookJij

Amandelmakronen

Een heerlijk amandelmakronen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 9 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Koken met 3 ingrediënten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelmakronen te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop met een elektrische mixerwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop met een elektrische mix de eiwitten in een grote schone kom tot stijve pieken.
2. Strooi de gemalen amandelen en de suiker over de eiwitten en spatel alles voorzichtig door elkaar met een grote metalen spatel.
3. Schep negen lepels van het beslag op de bakplaat op ruime afstand van elkaar. Druk de hoopjes iets plat met de achterkant van een lepel. Bak de makronen in 15 minuten goudbruin en krokant.
4. Laat de makronen ongeveer 5 minuten op de bakplaat liggen, zodat ze iets steviger kunnen worden. Leg ze voorzichtig op een rooster en laat ze afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylviadew

sylviadew zegt:
Ja ouwel, klopt!
doriet

doriet zegt:
Het papier heet ouwel en is volgens mij te koop van het merk Baukje vroeger aten we die ook dan waren ze roze en we noemden het snoeppapier
sylviadeW

sylviadeW zegt:
Het is volgens mij een soort rijstpapier, wat je in de toko kan kopen!
Eddy

Eddy zegt:
Heb het gevonden op een andere pagina van deze site. Het is suikerpapier en wordt ook gebruikt om allerhande foto's en of afbeeldingen op taarten te zetten. Er wordt dan gedrukt met eetbare inkt. Bedankt ;)
Eddy

Eddy zegt:
Gekochte makronen hebben soms zo'n papierachtig velletje aan de onderzijde. Is dat een soort flinterdun deeg? Hoe maak je dat, en bak je de makronen er op?
Marieke

Marieke zegt:
Ze zijn erg lekker, maar ik vind ze persoonlijk wel veel te zoet!
Nolita

Nolita zegt:
ik ga ze uitproberen!!!
Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
Ja, ik denk het wel. Maar zonder zijn ze ongetwijfeld ook erg lekker! :D
Nolita

Nolita zegt:
Zou het ook lekker zijn, om net als bij kokosmakronen, er eetbaar papier onder te doen?? Gr Nolita:D