KookJij

Amandel-eierkoekjes

Een heerlijk amandel-eierkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: max. 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: geen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandel-eierkoekjes te bereiden

Beboter het bakblik (beleg het eventueel met bakpapier en beboter dat ook).
Verwarm de oven 6 tot 8 min. voor op 150 graden.

Klop de eieren, suiker en boter tot een schuimige massa.
Zeef de bloem met bakpoeder in gedeelten op het ei/suiker/boter mengsel en klop ze er door.
Klop of roer het amandelmeel er door.
Roer de geschaafde amandelen luchtig door het deeg.
Leg met behulp van 2 eetlepels ong. 15 polletjes (elk polletje ongeveer 1/2 eetlepel) ruim uit elkaar op het bakblik (de polletjes vloeien een beetje uit en rijzen)
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 150 à 160 graden goudbruin.
Als de koekjes tegen elkaar aangekomen zijn steek ze dan los met een pannenkoekenmes. Laat iets afkoelen en neem ze dan van het bakblik.
Als je de koekjes zacht en sponzig wilt houden, bewaar ze dan samen met een stukje brood in de koektrommel.

Mijn kookverhaal (Joop Meijerink)

Ik bak vaak kokoskoekjes (ook wel eens schuimkoekjes) en houd dan eierdooiers over. Daarvan bak ik de laatste tijd wel eens eierkoekjes. Vandaag voor het eerst geëxperimenteerd met dit recept. Ik vond de koekjes lekker, dus zal ik nog wel vaker zo mijn eierdooiers gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

conall

conall zegt:
Lijkt me lekker, ik ga ze eens maken:D