Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardbeienvlaai
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardbeienvlaai
Een heerlijk aardbeienvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											40
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									bakken met plezier
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardbeienvlaai te bereiden
 Je doet alle ingrediënten bij mekaar. Eventjes mixen, wat water erbij zodat het beslag wat smeuïger wordt. Dan in een ingevette bodem, in een voorverwarmde oven op 200 graden zetten.
Dit voor ongeveer 15 /20 minuten, eventjes met een satéprikker testen of de bodem gaar is. (De bodem is gaar als de prikker droog blijft). Op een rooster storten en af laten koelen.
Het moment is aangebroken om de heerlijke aardbeien te pakken, gekochte of uit eigen tuin,.... Deze indien nodig, voorzichtig wassen,...droogdeppen, kroontjes eraf, eventueel doormidden snijden, en alles op de bodem storten.
Dan maak je met behulp van Taartina en aardbeienlimonadesiroop (volgens de aanwijzingen op het pakje) een heerlijke gelei, die je er overheen schenkt.
Eventjes af laten koelen in de koelkast,....en,... smullen maar! (ook heerlijk met een schep slagroom erop,...)
 
									Dit voor ongeveer 15 /20 minuten, eventjes met een satéprikker testen of de bodem gaar is. (De bodem is gaar als de prikker droog blijft). Op een rooster storten en af laten koelen.
Het moment is aangebroken om de heerlijke aardbeien te pakken, gekochte of uit eigen tuin,.... Deze indien nodig, voorzichtig wassen,...droogdeppen, kroontjes eraf, eventueel doormidden snijden, en alles op de bodem storten.
Dan maak je met behulp van Taartina en aardbeienlimonadesiroop (volgens de aanwijzingen op het pakje) een heerlijke gelei, die je er overheen schenkt.
Eventjes af laten koelen in de koelkast,....en,... smullen maar! (ook heerlijk met een schep slagroom erop,...)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Brooke zegt:
Yummie :p I've made it once before and now It's my favourite dessert ever.!.!. :D LOVEYA ;)
 
									franeke zegt:
je spreek van een "ons"...kan je me vertellen hoeveel gram dat zijn?
ziet er lekker en eenvoudig uit!
bedankt !!!!!
FRANEKE;)
 
                    





 
					 
									
jam jam heerlijk!! zegt: