KookJij

Recept voor Aardappelen : steppegras

Steppegras bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk. Het geheel wordt afgemaakt met salade, saus en schijfje citroen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in zeer dunne reepjes.
Je kan ook een keukenrobot gebruiken met bijpassend mes.
Per persoon tel je ongeveer een 200 gr. steppegras.
Bak deze even voor in frituurolie.
Bak voor de tweemaal goudbruin aan.
Heerlijk bij steak en frisse salades.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilianne kenens

lilianne kenens zegt:
Dank je wel voor de informatie, ik heb het klaargemaakt met peperroomsaus en het was heerlijk. ik heb wel een steak genomen en dat kwam heel goed uit wat smaak betreft,
groetjes lilianne
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Lilianne bij de steak kan je saus serveren die je het lekkerste vind. Een stoverij is niet aan te raden omdat het steppegras doorweekt wordt en niet meer smakelijk is. Natuurlijk kan je het wel apart serveren in aparte kommetjes. Groetjes Hilde
lilianne kenens

lilianne kenens zegt:
hallo
ik heb een vraagje, welke saus kan je hierbij gebruiken als je steak neemt,
en kan je er ook stoverij bij gebruiken
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Margreth, steppegras zijn super fijne frietjes, infeite dezelfde bakwijze als de gewone frieten.
Voorbakken op 140 gr enkele min.
Tweede baktijd op 180 gr tot het steppegras komt boven drijven en een goud bruine kleur heeft.
Als je verse frietjes kan bakken lukt het steppegras zeker.
Hopelijk heb ik je verder kunnen helpen, groetjes Hilde
margreth

margreth zegt:
Tijd en temp voorbakken en afbakken