KookJij

Trofie met ham, courgette, gedroogde tomaten en basilicum

Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië. Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormen. Een bekend pastagerecht uit Ligurië is "trofie al pesto genovese". Ik heb er deze keer een pasta van gemaakt met gekookte ham, gedroogde tomaten, blokjes courgette en verse basilicum.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trofie met ham, courgette, gedroogde tomaten en basilicum te bereiden

  1. Pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak koken in water met zout. Uitlekken in een vergiet.
  2. Olie verhitten in een koekenpan. Hierin de blokjes courgette lichtbruin bakken. Knoflooksnippers en stukjes peper en reepjes ham even meebakken. Dan reepjes gedroogde tomaten toevoegen en 1 tot 2 minuten meebakken.
  3. Crème fraîche en de verkruimelde bouillontablet toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Pasta door de saus mengen.
  4. Geraspte kaas en reepjes basilicum erdoor mengen en nog even proeven.
  5. Naar eigen smaak eventueel nog wat kruiden toevoegen.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst