KookJij

Stroganoff ........kiplekker !! Anders ...

" Die houden we erin " , zei mijn man nadat hij een paar hapjes genomen had. Kijk en dát hoort de kok graag. Ik was het zelfs roerend met hem eens. Lekker, gezond en niet moeilijk om te maken. Slechts 266 kcal ( gerekend zonder rijst of brood), maar nog steeds een gezonde en lekkere maaltijd, die op ca 40 minuten op tafel staat om van te smullen
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroganoff ........kiplekker !! Anders ... te bereiden

  1. Start met het koken van de schoongemaakte peultjes in een laagje water. Giet deze af na 5 minuten en spoel ze koud en zet apart.
  2. Bewaar het kookvocht om het bouillonblokje in te smelten .
  3. Zet ook de bouillon even aan de kant.
  4. Marineer de kipblokjes in 1 tl paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak en een klein scheutje olijfolie.
  5. Zet even apart.
  6. Maak alle groente schoon zoals beschreven.
  7. Bak de kipblokjes een aantal minuten in een pan op hoog vuur. Haal ze uit de pan , leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
  8. Voeg een nieuw klein scheutje olie aan de pan toe, voeg de andere 2 theelepels paprikapoeder toe samen met de ui, paprika en de champignons en bak dit alles een vijftal minuutjes.
  9. Voeg alvast een snufje chilipoeder toe.
  10. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde knoflook en de tomatenpuree toe. Roer alles even goed door.
  11. Voeg dan de cognac, whiskey of vodka toe samen met de runderbouillon en de worcestersauce .
  12. Laat nu alles zachtjes pruttelen totdat de saus naar jouw smaak voldoende ingedikt is.
  13. Voeg vlak voor het einde van het kookproces de peultjes en de kipblokjes toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper, chilipoeder en worcestersauce en...... GENIET ervan. Serveer met rijst of een dikke snee bruin brood.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik gebruikte het gehele blikje tomatenpuree. Kies er eventueel voor om een
1/2 rode en gele paprika in het gerecht te verwerken voor meer kleur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst