KookJij

Stoofpotje spitskool met hamlappen ook voor de slowcooker

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met de spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje spitskool met hamlappen ook voor de slowcooker te bereiden

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de lenteuitjes schoon en snij deze in ringetjes. Schil het stukje gember. (wordt later verwijderd)
  2. Bestrooi de stukken hamlappen met peper en zout en haal ze door het bloem.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten snel bruin.
  4. Verwarm ondertussen de wijn in een kleine pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee. Blus af met de wijn en laat de wijn op hoog vuur bijna helemaal verdampen. Voeg de gember, de tomatenblokjes en de fond bij het vlees.
  5. ***Schep alles goed door en breng (bijna) aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat het vlees plm. 1.15 uur zachtjes sudderen.
  6. Verwijder het stukje gemberwortel. Voeg dan de chilisaus (naar smaak), de spitskool en het grootste deel van de lente-uitjes toe (iets bewaren voor de garnering). Alles goed doorroeren en nog plm. 15 minuten laten sudderen.
  7. Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Zet de slowcooker op low en laat de stoofpot in plm. 4 uur lekker garen. Voeg dan vlak voor het opdienen de chilisaus en de lente-uitjes toe.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dag Petra, dit stoofpotje heeft ons uitstekend gesmaakt. De spitskool blijft lekker knapperig.
Aan tafel hebben we allebei wat sambal badjak voor wat meer pit tegevoegd.
Voor hethaling vatbaar.
Groetjes Lidy en een fijn weekend.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, dit gerecht staat voor vrijdag op het menu.
Ik laat je nog eten hoe het gesmaakt heeft.
Groetjes Lidy.