KookJij

Stoofpeertjes met bier en sinaasappel

Bij mijn Konijnenpeper met bier wilde ik ook stoofpeertjes maken en omdat er nog enkele flesjes (Grimbergen) dubbel in de kelder stonden die maar niet opgingen (ik drink nooit bier en mijn man houd niet zo erg van dubbel) besloot ik om het maar eens op te wagen. Ik had ergens gelezen dat sinaasappel goed past bij de smaak van bruin bier dus daarom kwam ik op het idee om sinaasappelrasp, en ook het sap, toe te voegen. Terwijl de stoofpeertjes zachtjes gaarkoken, kookt het bier mooi in en houd je een heerlijk zoet, kruidig en stroperig sausje over. Dit is niet alleen lekker als bijgerecht bij een winters stoofpotje of wild maar ook prima geschikt als nagerecht met een bolletje ijs erbij.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes met bier en sinaasappel te bereiden

  1. Schil de peertjes maar laat ze heel en laat ook het steeltje eraan zitten, zet ze rechtop in een pan.
  2. Doe het bier in de pan en breng het aan de kook.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel, en pers het sap eruit.
  4. Voeg dit samen met het kaneelstokje, vanillepeul (in de lengte doorgesneden) de kruidnagels en de suiker toe aan het geheel, schep het door elkaar en breng het aan de kook.
  5. Laat het geheel op een klein pitje, ongeveer 1 ½ uur zachtjes koken. Draai af en toe de peertjes om.
  6. De kooktijd is een indicatie. Dit kan korter of langer zijn, maar in ieder geval tot de peertjes gaar zijn (met een vork erin prikken of ze zacht zijn) en het bier voldoende ingekookt is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst