KookJij

Stoofpeertjes in zoete witte wijn

Stoofpeertje zijn heerlijk als bijgerecht bij herfst- en wintergerechten, maar niet alleen als bijgerecht komen ze goed tot hun recht. Ook als toetje, als onderdeel van een nagerecht zijn ze goed te combineren. Normaal maak ik ze altijd met rode wijn of port een enkele keer zelf gewoon in glühwein. Deze keer heb ik ze ter afwisseling eens een keer in witte wijn gemaakt. Het zoete van de wijn met de suiker en het frisse van de citroen zijn zeer smaakvol, tel daarbij het kruidige van de kaneel, de kruidnagels en de steranijs bij op en je krijgt een mengeling van heerlijke smaakjes bij elkaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes in zoete witte wijn te bereiden

  1. Schil de peertjes (je kunt ze gewoon heel laten) en pers de citroen uit.
  2. Zet de peertjes rechtop in een pan. schenk de fles wijn erbij (de peertjes moeten onder staan, vul zonodig bij met een beetje water) en breng ze aan de kook.
  3. Voeg de suiker, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en het citroensap toe en laat dit op een klein pitje 45 minuten tot een uur zachtjes koken, het kookvocht dikt dan in tot een mooie stroperige saus.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk als bijgerecht bij stoofpotjes en wild gerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst