KookJij

Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die onder het ei beslag . Ik nam een kleine maat vorm voor 2 personen , dit is te zien op de foto daarvoor deelde ik alles door de helft.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Zlim Bodystyling eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten te bereiden

  1. Verwarmde oven voor op 200 graden .
  2. Halveer de witlofstruikjes en snij de kern weg.
  3. Kook ze 3 minuten in water en laat ze dan in een zeef zeer goed uitlekken.
  4. Knijp eventueel het resterende vocht eruit en dep ze droog.
  5. Vet een quichevorm in en bedek de bodem met de plakjes deeg.
  6. Druk de naden vast op elkaar. Strooi er het paneermeel over. Leg de gehalveerde witlof struikjes in de vorm met de snijkant naar boven.
  7. Verdeel de brie en de ham reepjes tussen en over de witlof.
  8. Klop de eieren met de melk , boursin en een snuf zout en peper los in een kom en giet dit mengsel over de vulling.
  9. Bestrooi met de pecannoten en bak de quiche in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveertip
Neem een kwart taartpunt en eet er een frisse ijsbergsalade bij, die is
aangemaakt met een lichte dressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst