KookJij

Salade van asperges met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten

De geitenkaas is vooraf (paar uur tevoren!) gemarineerd in een kruidenvinaigrette. De asperges worden (in stukken) vooraf even gebakken. De combinatie met de gedroogde tomaten en de walnoten is erg lekker
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van asperges met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten te bereiden

  1. Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  3. Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok. Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
  4. Verdeel de rucola over de borden. Verdeel hierover de asperges.
  5. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker zomers vegetarisch voorgerecht of lunchgerecht. Ik heb hier altijd veel succes mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst