KookJij

Roti

Een heerlijk roti recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roti te bereiden

Schil en snijd de aardappelen in dobbelsteentjes of iets groter. Kook ze beetgaar (ca. vijf minuten). Giet ze af en zet ze apart.

Snijd de kouseband in stukjes van ca. 10 cm en kook deze beetgaar (ca. acht minuten). Boontjes zijn in vijf minuten gaar. Giet ze af en zet ze apart.

Snijd de kipfilet in blokjes en zet deze apart.

Maak intussen twee kommetjes met kruiden:
Kommetje voor kip met:
Eén gesnipperd ui
Half bouillonblokje
Half el kerrie
2 el djinten
1 tl knoflook
2 tl sambal
tomatenpuree

Kommetje met aardappelen met:
Half gesnipperd ui
Half bouillonblokje
1 el kerrie
1 tl knoflook

Bak de aardappelkruiden aan in 4 el olie in wok. Let op dat het niet te hard gaat! Voeg de gekookte aardappelen toe en roer deze er doorheen. Voeg de boontjes toe. Voeg 2 dl water toe en breng het geheel aan de kook, waarna het een paar minuutjes op een laag vuur mag pruttelen.

Bak de kippenkruiden aan in 4 el olie in een wok. Let op dat het niet te hard gaat. Voeg de kipfilet toe en roer deze goed door de kruiden.

Maak de satésaus volgens eigen recept of zie mijn recept elders op deze site.

Verwarm de wraps in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de aardappelen, kip, wraps en satésaus apart. Neem een wrap, schep er een laagje aardappelen, kip en satésaus in. Neem evt. wat knoflooksaus erbij. Rol de wrap dicht en smullen maar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo mothebest, Het heet ROTI en Frits gebruikt voor zijn recept wraps; daar rolt hij de groenten,kip + aardappels in.Dat is één v.d. mogelijkheden. Het woord "roti"staat niet voor brood,gekocht bij de bakker...Op deze kooksite vind je het recept voor rotie van Doortje Haas. Denk dat je daarmee verder kan; ik deed een suggestie met het gebruik van BARA-meel.
Veel succes en ik weet zeker dat het je zal smaken!!:D:p
mothebest

mothebest zegt:
Dit recept heet ROTI, maar ik zie niet hoe je die roti precies maakt.?:(
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Inplaats van wraps,maak ik pannenkoekjes van BARA-meel.In de Surinaamse keuken zijn bara's wel bekend.Ik maak een "pannenkoeken"beslag:bara-meel aanlengen met water en dan bakken in een niet te groot koekenpannetje.Het proberen waard!;):p
simonee

simonee zegt:
Roti komt uit mijn land echt lekker :p

Ik kom uit Jamaicaa ma kwoon in belguim mijn mama is op gegroeit in Jamaicaa :p:p
henk

henk zegt:
Ik moet dit voor een kook verslag maken, is dit gezond?;)
wvlug

wvlug zegt:
ook ik maak wel eens roti maar dan met kipkarbonade of drumstiks die geven iets meer aroma af dan filet later bot en vel verwijderen en vlees in grove stukken toevoegen
super recept:p:?
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heel lekker recept;ik maak regelmatig roti en het verschilt niet zoveel van deze,maar wat de frisse adem betreft...je hebt toch heerlijk gegeten????,dus maak je geen zorgen!!
Hartelijke groeten.:D:D