KookJij

Romige paddenstoelensaus

Gemengde paddenstoelen in een heerlijke gekruide saus. Voor een dagje zonder vlees. Wij hebben dit gegeten bij stamppot knolselderij. Een heerlijke combinatie met de paddenstoelensaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige paddenstoelensaus te bereiden

  1. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in even grote stukken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan grotendeels verdwenen zijn !). Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm.2 minuten op middelhoog vuur mee.Bak het tomatenpuree 2 minuten mee. Blus het geheel af met de witte wijn. Laat het vocht inkoken.
  3. Voeg dan de room toe en laat weer een beetje inkoken. Stoof de paddenstoelensaus nog plm. 10 minuten. Roer de roomboter erdoor en maak de paddenstoelensaus op smaak met zout en peper en een paar druppels worcestersaus.
  4. Bestrooi met peterselie.





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze saus is ook lekker bij allerlei soorten pasta.
Maar ook bij diverse stamppotten zoals: stamppot knolselderij, zuurkoolstamppot, stamppot spitskool, hutspot, stamppot boerenkool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst