KookJij

Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes

Stoofpotjes met varkensvlees zijn relatief snel klaar in vergelijking met rundvlees, dat veel langer tijd nodig heeft om mals te stoven.Dit is een gerecht, uitermate geschikt om in de herfst te serveren als AGVtje , of met rijst of pasta met een groente naar keuze. Dit stoofje kun je lang van te voren al bereiden. Afgedekt in de koelkast zetten, zodat je het alleen nog maar even hoef op te warmen. Mmmm was het commentaar van mijn man.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes te bereiden

  1. Verhit een stoof of hapjespan , voeg de spekjes toe en bak even uit.
  2. Verwijder het meeste vet.
  3. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Voeg de hamblokjes toe en bak bruin.
  5. Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en bak mee.
  6. Dan gaan de in stukjes gesneden paddenstoelen erbij.
  7. Bak , totdat ze geslonken zijn.
  8. Schenk dan de bouillon erbij. En voeg de tijm toe.
  9. Breng royaal op smaak met peper.
  10. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje circa 50 minuten stoven.
  11. Schenk dan de koksroom erbij en stoof nog 15 minuten.
  12. Bestrooi met peterselie en serveer met een groente naar keuze en aardappelen, rijst of pasta.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker en mals stoofpotje, dat op voorhand te bereiden is. Fijn, als je gasten krijgt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst