KookJij

Rabarbermoes

Nieuwsbrief aanmelden

Rabarbermoes

Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd van de rabarber de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.
Snijd de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Was deze zorgvuldig en laat ze even uitlekken. Doe ze met de rest van het aanhangende water in een pan op een laag vuur. Rabarber kan snel overkoken.
Voeg naar eigen keuze citroenschil en pijpkaneel toe.
Verwarm ze al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er de suiker door.
Indien de rabarbermoes nog te dun is, meng dan de aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes. Blijf roeren tot de moes gebonden is. De moes kan warm of koud worden geserveerd.
Verwijder eventueel citroenschil en pijpkaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


janneke zegt:
2 stelen met 4 groene appels
koken 100 gr basterdsuiker en iets kaneel. Erg lekker en sweet.

corrie zegt:
Kook de laatste minuten ca 250 gr of naar smaak aardbeien mee afhankelijk van de sterkte van de smaak vd aardbeien. Vinden wij een heerlijke combinatie.:p

Tom zegt:
@Yvonne
Custard neemt de kalksmaak weg? Rabarber is zuur van oxaalzuur.. en bevat dus geen kalk want kalk reageert met zuur. Om de zure smaak van rabarber te neutraliseren voegt men juist kalk (krijt) toe... custard kan ook gebruikt worden, daar dit ook kalk bevat.

@debor
yoghurt bevat net als de meeste melkproducten wat kalk, en ook dit is een toevoeging aan de moes om de wrange oxaalzuursmaak te neutraliseren.

@Ellen
zie hierboven

@Gast
binden met aardappelmeel is een goede noodoplossing indien men in tijdnood komt, wat langer zachtjes laten doorkoken zodat het dan indampt geeft een beter resultaat (en een volgende keer dus gewoon wat minder water toevoegen)

Janneke zegt:
Ik heb kaneelsuiker geprobeerd!geeft een aparte smaak

Yvonne zegt:
Wat heel lekker zacht van smaak is en ook bindend, is custard daarbij neemt dat ook de kalksmaak weg.

debor zegt:
Volgens mij moet je ook altijd bij rabarber iets van yoghurt of zo eten is mij geleerd v. mijn moeder. Maar het is verder een heel duidelijk recept
;)

Ellen zegt:
Bedankt voor het duidelijke recept, maar 1 vraag: Waarom staat er bij andere recepten dat er krijt bij moet en bij u niet!:)
Groet,
ellen

inged zegt:
Normaal kan je dit wel invriezen en is het dus wel een tijdje langer houdbaar.;)

P. Verbruggen zegt:
Mits goed afgesloten toch wel een week. Denk aan dezelfde orde als appelmoes.

Mathieu zegt:
Zeg heeft iemand enig idee hoelang dit houdbaar is in de koelkast ??