KookJij

Pittige Spaanse aardappelsoep met chorizo en knoflook

De soep bestaat uit kruimige aardappelen met selderij en gepofte knoflook (zachter dan gewone gebakken knoflook). Als garnering gebakken chorizo en wat bladselderij.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Spaanse aardappelsoep met chorizo en knoflook te bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 175° hete-lucht.
  2. Snij een heel klein puntje van het teentje knoflook. Leg ze in een schaaltje met wat olijfolie. Pof de teentjes knoflook plm. 20 minuten totdat ze gaar en zacht zijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Bak de aardappel- en selderijblokjes kort
    mee. Voeg 750 ml water en de vleesbouillontabletten hieraan toe. Breng aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
  4. Druk de gare knoflook uit de schilletjes en voeg dit bij de soep. Maak de soep verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, chilivlokken en worcestersaus. Hak de blaadjes bleekselderij fijn.
  5. Bak de stukjes chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Garneer de soep met de gehakte blaadjes bleekselderij en de chorizo



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze lekkere pittige soep was een voorafje bij een Spaans etentje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst