KookJij

Pinda saus

Nieuwsbrief aanmelden

Pinda saus

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: n.v.t personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: joshua
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Fruit in een klein steelpannetje de ui in de boter.
Roer er op een laag pitje voorzichtig de pindakaas door.
Voeg er, zodra de pindakaas is gesmolten, de ketjap, de suiker, het citroensap en de sambal aan toe .
Voeg dan al roerend kleine scheutjes melk aan de pindasaus toe en breng de massa op de gewenste dikte
Roer de knoflook erdoor .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


bjarne zegt:
Ik ga het proberen!

Liske zegt:
Ik maak het ook op deze manier, makkelijk en snel. Ik doe er wel nog wat gember in(bolletje of poeder of vers, net wat ik in huis heb), en soms varieer ik met korianderpoeder, citroengras, verse pepertjes. Een scheutje azijn is ook lekker!

Henk zegt:
Ik gebruik meestal het recept wat op pindasaus.net staat, maar ik ga dit recept ook zeker eens proberen.

Henriette zegt:
Onverwacht geen pindsaus in huis,dit recept gemaakt, heerlijk ;)

ava zegt:
hoi hoi dit is echt erg lekker wat ook erg lekker is is pindasoep dat kan je ook proberen !!!! hierbij vleesjes met pinda saus !! jammmmmiiieee:)

suus zegt:
Ik mis de trassi om bij de uitjes te fruiten in het begin...

netgat zegt:
De knoflook gebruik ik bij deze sausen altijd in poedervorm, is makkerlijker, en het verdeeld beter.;)

helen zegt:
echt een fijn recept en gauw klaar bedankt:?