KookJij

Perzikencrème met lemoncurd

Van perziken op lichte siroop, roomkaas light, een scheutje limoncello en lemoncurd maakt ik dit lekkere lichte dessert.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzikencrème met lemoncurd te bereiden

  1. Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op.
  2. Pureer 3 halve perziken met de staafmixer. (De overgebleven halve perzik wordt gebruikt als garnering.
  3. Verdeel dit over 4 glazen.
  4. Klop de roomkaas los met de lemon curd en een scheutje limoncello of citroensap.
  5. Proef. Als je het niet zoet genoeg vindt doe er dan een zakje vanillesuiker door.
  6. Verdeel dit over de gepureerde perziken.
  7. Garneer met een schijfje perzik en een paar amaretti. (Italiaanse bitterkoekjs)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wat geschaafde geroosterde amandelen zijn als garnering ook heel lekker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst