KookJij

Penne met aspergebroccoli , tuinerwtjes en warm gerookte zalm.

Aspergebroccoli is zacht van smaak en past uitstekend in combinatie met een pasta , de warm gerookte zalm de erwtjes en de room.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne met aspergebroccoli , tuinerwtjes en warm gerookte zalm. te bereiden

  1.  Breng water met het bouillonblokje aan de kook en kook de aspergebroccoli 7 minuten. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de bevroren erwtjes toe.
  2. Giet de groente af, MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP.
  3. Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking in het kookvocht gaar. Giet af maar vang een beetje kookvocht op.
  4. Verwarm een klein scheutje olie in de wok en fruit de ui met de knoflook zachtjes glazig.
  5. Voeg aspergebroccoli en de erwtjes toe en bak enkele minuten mee. 
  6. Breng op smaak met peper uit de molen een kleine kneep citroensap ( eventueel een snufje zout ) en voeg de kookroom en de uitgelekt penne toe . Eventueel en klein scheutje van het kookvocht, als de saus te dik is. 
  7. Voeg als laatste de stukjes warm gerookte zalm toe en verwarm mee.
  8. Serveer op voorverwarmde borden met een schijfje citroen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Vervang de aspergebroccoli door groene asperges. Ook heel lekker. Even blancheren en in stukjes mee wokken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst