KookJij

Oosterse gehakttaart met spekjes, paksoi en paprika.

Het is vaak van belang, om een recept altijd nauwkeurig na te lezen en het zou zo maar kunnen zijn, dat het recept niet helemaal klopt. Zo ontdekte ik, dat na het uitbakken en het uitlekken van de spekjes deze nog op hun plekje op het keukenpapier zouden liggen :) want men vergat in het recept te vermelden, dat de spekjes weer aan de pan met groente en gehakt toegevoegd moeten worden. Vrij logisch, maar niet nauwkeurig :)
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse gehakttaart met spekjes, paksoi en paprika. te bereiden

  1. Bak de spekreepjes uit in een droge hapjespan. Haal ze uit de pan , leg ze op keukenpapier om te kunnen uitdruppen, veeg het meeste vet uit de pan , zodanig, dat de bodem licht vettig is.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  3. Voeg de paksoi, ( paprika) ketjap, kerrie en een flinke draai uit de pepermolen toe. ( Zout ? ) Spekjes zijn ons gezouten genoeg.
  4. De smaak was absoluut fantastisch . Roerbak dit geheel zachtjes 5 minuten, voeg de spekjes toe en kiep alles in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Ondertussen staat je oven al ingesteld op 200 graden.
  5. Klop de eieren los met de room om te koken .
  6. Vet de taartvorm in en beleg de vorm met het deeg naar keuze, prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  7. Vul de taartvorm met het gehaktmengsel en giet er het ei-roommengsel overheen.
  8. Zet de taart voor 45 minuten in het midden van de oven. Laat even op een rooster afkoelen en bestrooi de taart met de gebakken uitjes, bosui en eventueel een beetje rode peper en serveer met een frisse salade.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveer met een frisse salade. Weinig tijd? De quiche kan al geheel
klaargemaakt worden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verpak de
quiche in aluminiumfolie en verwarm 20-30 minuten.
Komt de taart ( of een bewaard deel ervan ) uit de diepvries, dan kun je
hetzelfde doen, maar gebruik dan de opwarmtijd van de oven om de
verpakte quiche er al in te zetten deze ontdooit dan alvast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst