KookJij

Oosterse gegrilde zalm met Sweet Chilisaus en sinaasappel

Heel smaakvolle zalm, die wij vaker zullen maken, voor ons een favoriete bereiding van zalm.
Recept van:
Bereidingstijd: 12 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 269 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Top eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse gegrilde zalm met Sweet Chilisaus en sinaasappel te bereiden

  1. Roer een marinade van 20 gram Chilisaus, de ketjap, de sojasaus ,de plakjes knoflook en het sap van de halve sinaasappel.
  2. Doe de zalm met de marinade n een ziplockzakje en verwijder zoveel mogelijk lucht. Laat de zalm minimaal 30 inuten marineren. Liefst veel langer.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Wrijf een stuk aluminiumfolie dun in met olie. 
  4. Haal de zalm uit de marinade en laat even uitdruipen.
  5. verwijder de plakjes knoflook.
  6. Kwast de zalm in met de laatste 5 gram Chilisaus en bestrooi met peper.
  7. Grill de zalm 12 minuten. Deze is dan sappig , lekker zacht en helemaal gaar.
  8. Garneer de zalm met ringetjes bosui. Serveer met de rest van de sinaasappel.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In de ochtend heb ik de zalm al gemarineerd. We hebben dit gerecht niet in de oven klaargemaakt, maar op de bbq.
Dit is er een toprecept voor. Klaargemaakt in een zelf gevouwen aluminiumfolie bakje. Lekker met een salade en in aluminiumfolie gebakken ( voorgekookte) aardappeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst