KookJij

Mie met gehakt, sperziebonen en oesterzwammen

Eiermie met rul gebakken gehakt, wat prei, voorgekookte beetgare sperziebonen en reepjes oesterzwammen vormen een erg lekker Aziatisch hoofdgerecht. Het gerecht ontstond tijdens het koken.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mie met gehakt, sperziebonen en oesterzwammen te bereiden

  1. Maak de sperziebonen schoon, snij ze eventueel wat kleiner en kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
  2. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes.
  4. Maak de prei schoon en snij in smalle reepjes.
  5. Pel en snipper de knoflook.
  6. Verhit de olie in de wok.
  7. Bak hierin het gehakt rul en bruin. Kruid het gehakt met peper, zout, kurkuma, keriepoeder,sambal en djahé.
  8. Voeg de oesterzwammen eraan toe en bak deze mee tot lichtbruin.
  9. Voeg de prei en de knoflook eraan toe en bak deze ook plm. 2 minuten mee.
  10. Meng de uitgelekte beetgare sperziebonen erdoor en maakt het geheel op smaak met sojasaus en gembersiroop.
  11. Meng de gare en uitgelekte mie door de groenten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van oesterzwammen kun je ook heel goed kastanjechampignons gebruiken. En in plaats van sperziebonen passen snijbonen ook goed in dit gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst