KookJij

Metselgebak

Een heerlijk metselgebak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookboek: Chef school Auteur: Joanna Farrow
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Metselgebak te bereiden

De boter, suiker en eigeel goed door elkaar mixen tot het een gladde romige crème wordt.
De oploskoffie in een klein beetje water oplossen en goed doorkloppen.
De slagroom met klopvast kloppen tot een stevige massa.
Leg de lange vingers in een bakblik tot de hele bodem bedekt is.
Besprenkel de lange vingers met de rum en koffie oplossing.
De helft van de crème er over uitstrijken.
Dan de helft van de slagroom er over strijken.
Vervolgens weer een laag lange vingers.
De laatste koffie oplossing met nog wat rum.
De laatste crème erover en de laatste slagroom
afwerken met de hagelslag.
Dan 2 uur in de koelkast tot het geheel goed opgesteven is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

phamaekers

phamaekers zegt:
Beste Jacko, Ik heb dit metselgebak gemaakt. Het is gelukt, maar vreeeeeselijk zoet en machtig. Als je op de calorien moet letten : niet maken. Ik heb de rest in kleine stukjes in de diepvries gestopt en dat ging heel goed. Dank je voor het recept. Mien:p
chantal_51

chantal_51 zegt:
Dat ziet er lekker uit en net iets anders dan anders. Ga ik zeker maken.
wilma

wilma zegt:
Maar donders, dat lijkt me lekker!!!