KookJij

Lahmacun = Turkse pizza

Nieuwsbrief aanmelden

Lahmacun = Turkse pizza

Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 1 + ? personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkanische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1.Doe alle ingrediënten in de broodmachine en kies het menu voor deeg of strooi de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe het gistmengsel, zout, het water en de yoghurt erbij en kneed van ingrediënten een samenhangend, soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken, iets grooter dan een ei en laat het onder een vochtige theedoek 40 min.rijzen.

2.Pel voor de vulling de ui en snipper die fijn of snipper het in de keukenmachine met de paprika, knoflook en peterselie (dan hoef je ze niet apart te snipperen).
Doe alle gesnipperde groente in een ruime kom en voeg het gehakt toe.
Breng het op smaak met olijfolie, zout en peper en doe de tomaten stukjes, peperpuree nog bij en kneed ze goed door elkaar( zoals je bij gehaktballen doet).

3.Verwarm de oven voor op 180 C.

4.Rol elke portie deeg uit tot een dikte van1/2 cm en ongeveer 15 cm doorsnee rond (groter uitrollen kan ook, dan wordt de pizza iets groter).
Bedek de bakplaten met bakpapier en bestrijk de uitgerolde degen met het vleesmengsel en leg de deegjes voorzichtig op het bakpapier (je kan de uitgerolde degen eerst op bakpapier leggen,daarna met vlees bestrijken, als je het makkelijker vindt .
Bak de Turkse pizza’s midden in de warme oven in 20-25 min.gaar.
5.Haal de pizza’s uit de oven en dek ze als ze nog warm zijn met een schone droge keukendoek af (dan worden ze iets zachter van smaak).
Ga verder met de rest van degen totdat ze op zijn.
Als je vleesmengsel overhoudt dan kan je het een paar dagen in de vriezer bewaren en de volgende keer na het ontdooien en kun je ermee weer pizza bakken.
Afiyet olsun:Eet smakelijk.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


apu zegt:
@amanda: de kunst hierin is heel simpel, als het deeg in de oven hard word, dek iedere lahmachun af met een keukendoek of bakpapier als ze uit de oven komen, maar zorg dat het luchtdicht is afgesloten (dit kan ook in een grote tupperwaredoos) en laat de hitte z'n werk doen, hierdoor word het lekker zacht allemaal!:) en @Chiel van der zee: ja je kan ze invriezen, na ontdooien warm je ze op in de oven (als je ze krokant wilt ofwel in de magnetron, dan heb je een lekkere orginele lahmachun, heel lekker als je er wat fijngesneden ijsbergsla, komkommer en tomaat oplegt, oprolt en serveert met knoflooksaus ;):p

breister zegt:
Hoeveel is een 1/2 kom water?

Chiel van der Zee zegt:
Kan je een turkse pizza gewoon invriezen?
En hoe is de bereiding daarna?

amanda zegt:
Hoe kan het dat het deeg in de oven een soort frisbee word zo hard wat doe ik verkeerd? Ik wou dit recept graag maken voor vanavond.

Erika zegt:
Ben benieuwd.. Ik wil d'r een hoop gaan maken voor in de vriezer :p Het gehaktmengsel zier er iig al héérlijk uit!

Ayse zegt:
Hi Iris ...ik maak de salade zonder (rode)uien. Eigenlijk de soban salade maar zonder uien.

Misschien dat je het elders kan navragen in een donerzaakje ofzo? succes...Groetjes,Ayse:D

Iris zegt:
Wat lekker! Yarin bir deneyim ben :) kan je misschien ook vertellen wat er allemaal in de salade zit die je er normaal bij eet? Met rode ui, biber, peterselie etc? Cok saol :D

ayse zegt:
En of ze lekker zijn Berat ;)
Selamlar (=groeten),Ayse :D

Berat zegt:
Cok guzel (=zeer mooi), lekker lekker:p:p;):)

ayse zegt:
Hi Luka.
Peperpuree (Salca)koop je in de meeste turkse supermarkten,bij islamitische slagerijen willen ze het ook weleens hebben.
Succes!!:D
Groetjes,Ayse:D