KookJij

Kleur de winter met zoetzure rode bietjes en ui op tafel !

Rode bietjes hebben een nogal suf imago en velen vinden ze "aards" smaken, maar door er frambozenazijn aan toe te voegen krijg je een geweldig lekker bijgerecht. Heerlijk met gekookte aardappeltjes en jouw favoriete bal gehakt. Bovendien hebben ze veel gezondheidsvoordelen en zijn ze calorie arm. Bietjes en de smaak van frambozen gaan zeer goed samen, dat bewijst onderstaand gerecht. Carpaccio-van-rode-biet
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleur de winter met zoetzure rode bietjes en ui op tafel ! te bereiden

  1. Boen de bietjes goed schoon en kook ze in 1 1/2 uur ( afhankelijk van de dikte) gaar.
  2. Laat ze afkoelen en pel de schil eraf.
  3. Snij de bietjes in blokjes .
  4. Smelt de roomboter in een pan en smoor de uien glazig.
  5. Voeg de suiker toe en bak deze met wat grotere hitte even mee.
  6. Blus met 2 el water en voeg dan de bietjes en de frambozenazijn toe.
  7. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaak van de azijn in de ui en de bietjes kan dringen.
  8. HIER HEB IK GEPROEFD.
  9. Ik vond er qua smaak wat te weinig zuur aan. Zoetig genoeg dus ik heb hier nog flink wat frambozenazijn aan toegevoegd.
  10. Los de maizena op in 2 eetlepels koud water en voeg dit al roerend in beetjes aan de bietjes toe
  11. . De ene keer zal er wat meer binding nodig zijn dan de andere dus voeg er niet alles ineens aan toe.
  12. Breng de bietjes op smaak met een beetje zout en royaal peper.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)


TIP
Je kunt natuurlijk kiezen voor de voorgekookte en geschilde bietjes uit de
fabriek. Maar daags van te voren heb ik de verse bietjes al gekookt en
terwijl ze koken kun je immers wat anders doen
En zelf gekookte bietjes zijn echt zoveel lekkerder. Heb je geen frambozen
azijn, neem dan rode wijnazijn en roer er frambozenjam door totdat je voor
jou een lekkere smaak hebt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst