KookJij

Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver

Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waarin de pure smaken de boventoon voeren. Je zou dit gerecht ook "Kabeljauw Caprese" kunnen noemen omdat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van tomaat, basilicum en mozzarella, maar omdat het hier om een origineel recept gaat wilde ik liever niet teveel aan de naam van het gerecht veranderen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jamie Oliver / Happy days met the Naked Chef
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een Ovenschaal en leg de kabeljauw erin.
  3. (Optioneel: bestrijk de kabeljauwfilets met de groene pesto)
  4. Besprenkel met olijfolie en strooi peper en zout over de visfilets.
  5. Leg de tomaatjes, mozzarella en de basilicumblaadjes op de kabeljauw.
  6. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet dit geheel ongeveer 20 minuten in de oven. (Als je dikke stukken vis hebt iets langer).

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je zou de kabeljauw eventueel nog kunnen bestrijken met een eetlepel groene pesto.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst