KookJij

Kaas- uienbroodjes

Een heerlijk kaas- uienbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakkertje thuis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaas- uienbroodjes te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C.
Maak van meel, gist, boter, water, zout en suiker een soepel deeg. Laat 15 min. rustig staan. Leg intussen een bakmatje of bakpapier op eeen bakplaat, snijd de uien en rasp de kaas. Stuif flink bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 50 X 70 cm. Verdeel de uien ringen erover, en hierop de kaas. Maal er wat peper over. Rol op vanaf een lange kant. GROTE BROODJES: snijd in 2cm dikke plakken en leg op enige afstand van elkaar op het bakblik. Nog 15 min laten rijzen. 20 min bakken middenin de oven. Het bakken moet in 2 keer, tenzij je een hele grote oven hebt. KLEINE BROODJES: de rol verder uittrekken en rollen tot een dunne rol, plakjes van 1 cm snijden en 12 min bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst