KookJij

Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool.....

Dank zij Proef het Zuiden voor het idee creëerde ik deze comfort food jachtschotel met https://www.smulweb.nl/recepten/1474093/Proef-hetzuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel dit stoofvlees op de bodem van het ovenschoteltje. In plaats van de rode kool apart bij de jachtschotel te serveren , verstopte ik de rode kool ín het schoteltje. Laag vlees, laag puree, laag rode kool, laag appels en als laatste de puree bestrooid met paneermeel en een swirl vloeibare boter. Was extra smullen met tutti frutti op mijn manier ernaast.....
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jachtschotel met Gents Stoofvlees Goudrenet en Rode kool..... te bereiden

  1.  Schil de aardappelen en kook ze gaar in het halve bouillonblokje. Giet de aardappelen af, laat even uitdampen en stamp er met de melk, room, boter, wat peper en nootmuskaat een smeuïge puree van.
  2. Zet apart.
  3. Boor de appels uit, schil ze en snij ze in dikke plakken en bestrooi ze aan beide kanten met kaneelpoeder.
  4. Smelt een klein klontje roomboter in een anti aanbak pan en bak de appelplakken 2 minuten per kant.
  5. Zet ook deze apart.
  6. Alles staat nu klaar om de ovenschoteltjes in laagjes te vullen.
  7. 1 Laagje stoofvlees
  8. 2 Laagje puree
  9. 3 Laagje rode kool
  10. 4 Laagje appels
  11. 5 Laagje puree met paneermeel en een swirl vloeibare boter.
  12. Dan voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Heerlijk winters warm gerecht. Het stoofvlees hieronder beschreven kan al een dag van te voren worden bereid.
Ik heb het gerecht van stoofvlees ook in een apart blad gezet.

Verhit de boter en de zonnebloemolie en bak hierin de vleesblokjes mooi
lichtbruin. Voeg de uien toe en roerbak deze enkele minuten mee.
Verwarm ondertussen het bier op een zacht vuurtje en schenk het bij het
rundvlees. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof
met het deksel op de pan zachtjes 1,5 uur.
Besmeer het brood met de mosterd en snij het in kleine blokjes. Schep ze
door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur met het deksel op de pan.
Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Zie tip ***
Zie tip **
Bron
Proef het Zuiden, eigen aanpassing , tekst en foto's
Serveertip
*** Ik neem altijd een klein van schil ontdaan sjalotje en prik daar de
kruidnagels in. Dit voorkomt veelal het zoeken naar de kruidnagels in je
stoofje....
** Mocht je stoofje nog wat te dun zijn, bind dan met wat maïzena of stoof
nog 20 minuten na zonder deksel op de pan.

INGREDIËNTEN
750 gram doorregen
runderlappen (in stukken)
bestrooid met bloem, peper en
zout
1 1/2 eetlepel bloem
50 gram boter
eetlepels zonnebloemolie
3 flinke uien (gesnipperd)
500 milliliter bockbier
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/5 eetlepel azijn
1 flinke snee bruinbrood of 1
snee volkorenbrood ( ik had zelf
gebakken brood)
1 1/2 eetlepel grove mosterd(
Limburgse

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst