KookJij

Indisch kipstoofpotje Ajam suwar suwir

Een heerlijk stoofpotje van kippendijtjes met lekkere kruiden en rode wijn. Je kunt het gerecht maken in een hapjespan of in de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Boek "Indische keukengeheimen. Recepten en verhalen van 3 generaties Keasberry's" van Jeff Keasberry
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch kipstoofpotje Ajam suwar suwir te bereiden

  1. Kruid de stukken kip met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Verhit de boter in de pan en bak hierin de stukken kip aan beide zijden bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. ***   Bak in het overgebleven vet de uien glazig. Voeg het kruidnagelpoeder, suiker, kaneelpoeder, rode wijn, ketjap manis
    en azijn eraan toe en breng dit aan de kook. Laat heel even doorkoken. Doe de kip erbij en laat de kip een paar uur lekker stoven.
  4. Gebruik je de SLOWCOOKER dan kan de kip al direct na het bruin bakken in de slowcooker. Daarna voeg je het gekookte uienmengsel eraan toe.***
  5. Zet de slowcooker op low en laat de kip plm. 4 tot 4 ½ uur lekker gaar worden.
  6. Wil je het geheel wat binden doe dat dan met een beetje maïzena.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zwartzuur is een van oorsprong Indisch gerecht, dat traditioneel tijdens de
kerstdagen gegeten werd met gekookte of gebakken aardappelen,
groenten, peren en perziken op sap. Vele oudere Indische mensen kunnen zich de heerlijke smaak en geur herinneren. Helaas is het gerecht en de traditie in de vergetelheid geraakt, maar gezien het enthousiasme waarmee er over gesproken wordt een heerlijke traditie om weer in te voeren.
"Zwartzuur is het gerecht dat Tante Kiep elke kerst klaarmaakt, en volgens haar "is het traditie dat dit recept alleen van moeder op dochter overgaat'. Uit het boek Zwartzuur van Anneloes Timmerije."

Ik heb de kip in de slowcooker gemaakt en daarna overgedaan in de hapjespan. Beide bereidingen staan beschreven in dit recept. We vonden het heerlijk. Mijn man dacht in eerste instantie dat het lekker gaar gestoofd rundvlees was.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst