KookJij

Gevulde paprika met kip, rijst en groenten

Een heerlijk gevulde paprika met kip, rijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde paprika met kip, rijst en groenten te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Paprika's : hoedje afsnijden en zaadjes verwijderen.
400 gr kippefilets in blokjes snijden , de andere 200 gr in kleine blokjes snijden.
Champignons in 8 verdelen.
Paprika' s in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Ajuin , sjalotten en look zeer fijn snijden.
In een ruime ketel water laten koken met een beetje zeezout , dragon en marjolein voeg de rijst toe en laat een tiental minuten koken . Neem een deel van de rijst uit de ketel en spoel af onder koud water. De rijst in de ketel verder laten koken tot deze beetgaar is houd warm .
Voor de vulling van de paprika's : neem een pan en verwarm een beetje olijfolie op voeg nu de 200 gr fijne kippeblokjes , een deel van de groenten zowel de ajuin, sjalotten, look evenzeer de afgespoelde rijst, zeer goed kruiden en bak dit even aan goed mengen. Vul de paprika' s met deze mengeling en hoedje erop . Zet deze in een ingesmeerde vuurvaste schotel gedurende 25 min in de oven .
Bak de andere kippeblokjes goed gekruid gaar aan .
De groenten beetgaar opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer dit alles zeer warm op bord met een pittige curry saus, deze te vinden op mijn recepten pagina.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo lisanne , proberen waard en voor de lijn geen probleem .Groetjes van ons 3 :);):p
lisanne

lisanne zegt:
Lijkt me een leuk recept om te maken en is ook zeker niet verkeerd voor de lijn zo te zien !! Dus snel een x uitproberen!!