KookJij

Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.t.

Deze taart zag ik op YouTube voorbijkomen. En dit leek me nu een super gerecht, waarvan ik heilig overtuigd was om bij de kleinkinderen te scoren. Het was inderdaad een schot in de roos en ontzettend lekker. De kinderen een iets kleiner stukje met een hoeveelheid snoeptomaatjes en plakjes komkommer voor erbij en voor ons een grote kom salade.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: YouTube eigen tekst en foto.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktcake uit de springvorm met heerlijk beslag afgedekt.t. te bereiden

  1. Bak het gehakt rul.
  2. Verwijder het meeste vet en voeg de uisnippers toe en bak deze 4 minuten mee.
  3. Voeg de spitskool en de geraspte wortel toe en roer alles goed door elkaar. Kruiderijen toevoegen , door elkaar roeren en 7-10 minuten zachtjes bakken met het deksel op de pan.
  4. Maak ondertussen het beslag
  5. 7 volle el bloem 1 tl bakpoeder 2 eieren 5 volle el zure room snuf zout 1 tl suiker 1 el mayonaise.
  6. Zeef bloem en bakpoeder in een kom. Kluts bovenstaande ingrediënten door elkaar tot een mooi lopend beslag.
  7. Vet een springvorm in met boter en bedekt de bodem met de helft van het beslag.
  8. Strijk het glad stort er de inhoud van de pan bovenop. Dek af met de andere helft van het beslag en zet de taart voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  9. Serveer met een salade. Een ideale taart met gehakt en groente en een heerlijk deeglaagje.
  10. Als alles gesnipperd en gesneden klaar staat, heb je op 20 minuten de taart in de oven staan.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)


Deze taart was met witte kool, maar ik had nog een halve spitskool liggen en dat vind ik de lekkerste koolsoort die er is.

Uiteraard kun je ook voor andere groente kiezen, die je lekker vindt, of
enkele groente restjes erin verwerken.
Ideaal ook als lunch voor meerdere personen. Wij aten met 4 volwassenen
en 2 kinderen( kleiner stukje) een salade erbij en klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst