KookJij

Fischbrötchen voor de zondagse lunch

In Schleswig-Holstein, waar we verleden week nog waren zie je overal kraampjes met Fishbrötchen. We hebben er eentje geprobeerd. Mijn man met gerookt zalm en ik het broodje Bismarck met zure haring, ui en augurk. Ik bedacht een eigen variatie erop.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fischbrötchen voor de zondagse lunch te bereiden

  1. Roer de Griekse Yoghurt met de bieslook roomkaas smeuïge los. Roer er de mosterd, de kappertjes en de gesnipperde gerookte zalm door.
  2. Breng op smaak met gemalen peper en een kneepje citroensap. 
  3. Beleg de gehalveerde broodjes met dit romig vismengsel en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit romig vismengsel is ook uitstekend te gebruiken als borrelhapje op toast en voldoende voor 4 personen. Uiteraard kun je dit mengsel uitbreiden met wat gesnipperde rode of gele paprika, zoetzure augurken en of stukjes rode ui. Naturel roomkaas en vers gesnipperde bieslook kun je ook gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst