KookJij

Confituur voor de feestdagen

Twee plattekaas-taarten gemaakt voor een 50 jarige vriend. Natuurlijk teveel fruit over wat doen we ermee confituur maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur voor de feestdagen te bereiden

  1. Zorg dat je zeker alles bijeen 1500 gr fruit hebt, ananas in zeer kleine blokjes snijden. Mandarijnen schillen deze even opstoven de mixer erdoor en dan door de passe-vite vang het vocht op en doe deze samen met de ananas en suiker in een grote ketel. Munt zeer fijn snijden voeg deze bij het fruit, breng alles aan de kook zet het vuur iets lager het fruit moet aan de kook blijven. Regelmatig afschuimen en roeren, de laatste vijf minuten het andere fruit eronder mengen. Vul de potjes deksel erop en laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wauw, dat is nog eens een chique confituur! Super!