KookJij

Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst

Slank, snel en lekker gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst te bereiden

  1. Kook de doperwten enkele minuten en zet apart.
  2. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip goudbruin en gaar. 
  3. Bestrooi de kip met de kruiden, voeg alle groenten en de tomaten met saus toe.
  4. Laat dit ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar in water met het kippenbouillon blokje en werk na uitlekken in een zeef de doperwten en mais door de rijst.
  6. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit gerecht Is voor
ons een blijvertje. Ik heb iets minder chilisaus toegevoegd omdat manlief
dat lekkerder vindt. Aan tafel kan iedereen naar believen nog wat extra
chilisaus toevoegen toch?

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst