KookJij

Bokbier stoofpotje

Een lekkere variatie van mijn Ouderwetse hachee!!
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 385 kCal energie
32 Gram eiwit
21 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Dirk ( maand okt 2015)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bokbier stoofpotje te bereiden

  1. Vlees kruiden met zout en peper uit de molen, kaneel en de mosterd en wrijf dit even goed doorelkaar.
  2. Verwarm de pan en doe de boeter in de pan en verwarm tot het schuim wegtrekt en bak dan het vlees rondom aan en bruin. Doe het bokbier erbij (voorzichtig langs de kant inschenken) zoveel dat het vlees onder staat.
  3. Maak de sjalotjes schoon en snijd de grote doormidden, de wortel evt. schillen en in plakjes van ong. halve cm. Ris de tijm van de takjes.
  4. Doe de groente bij het vlees en zorg dat het onder het vocht staat.
  5. Laat nu zeker 3 à 3,5 uur lekker sudderen op een verdeelplaatje.
  6. Doe de peperkoek na 2 uur erbij zodat deze uit elkaar kan vallen en het vocht bindt tot een mooie saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Daar krijg je geen spijt van, Els ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Els eenmaal een tajine in huis echt je kan niet meer zonder ;-)
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Moet ik toch maar eens aanschaffen dan.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een heerlijk gerechtje voor de tajine ;-)