KookJij

Berghutten macaroni

Jaren geleden maakten we bergtochten in Oostenrijk (Vorarlberg) met overnachtingen in berghutten. De berghutten macaroni die daar geserveerd werd vonden we redelijk machtig maar ook erg lekker. Toevallig vond ik een dergelijk recept op internet en de macaroni smaakte bijna net zo als we in de hutten kregen. Kleine elleboogmacaroni met gehakt, spek, champignons, doperwtjes, tomaat en kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 716 kCal energie
41 Gram eiwit
30 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Berghutten macaroni te bereiden

  1. Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
  2.  Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin het spek of rauwe ham knapperig en bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit kruimelig mee tot het gehakt een lichtbruine kleur heeft gekregen. Voeg de ui- en  knoflooksnippers toe en bak deze even mee. Doe de gepasseerde tomaten en de room erbij. Breng aan de kook en laat het een beetje inkoken. Maak het geheel op smaak met peper, zout, wat suiker en oregano.
  4. Voeg de champignons en de doperwtjes toe en roer alles goed door. Laat nog even de kook erover komen.
  5. Meng de uitgelekte macaroni door de saus en verdeel alles in een ovenschaal.
  6. Strooi de geraspte kaas over de macaroni en zet de schaal plm. 30 tot 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de macaroni een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
  7. Garneer eventueel met gehakte peterselie.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik ben een beetje van het recept afgeweken door er zelf geen erwtjes in te doen en de macaroni te gratineren. Dat vond ik gemakkelijker, want dan kun je de macaroni wat eerder klaarmaken en voor het eten nog even in de oven zetten.
Het is nog lekkerder om de champignons nog even samen met de ui en de knofook te bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst