KookJij

Vegetarische herfstpasta Penne met pompoen

Een heerlijk vegetarische herfstpasta penne met pompoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: nu.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vegetarische herfstpasta Penne met pompoen te bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de pompoenblokjes met 4 el notenolie en grill ze op een bakplaat ± 20 min. in de oven tot ze gaar zijn maar nog wel stevig. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Maal in de keukenmachine de hazelnoten, rucola, knoflook en geraspte parmezaanse kaas tot een pasta en schenk er de rest van de notenolie en de olijfolie bij.

Breng de pesto op smaak met een beetje zout en peper. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim kokend water met zout en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Schep de pesto en gegrilde pompoen erdoor en garneer met krullen parmezaanse kaas en blaadjes rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martijn

martijn zegt:
Ik vond er echt niks aan. De pesto was heerlijk, maar ondanks dat een saai, flauw gerecht.

Jammer, maar gelukkig: smaken verschillen.
Redactie KookJij
Marjon

Marjon zegt:
Wat een briljant recept zeg, ik ga het vanavond voor de 3e keer maken. De 1e keer kreeg ik t bij n vriendin, toen heb ik 3x opgeschept, is niets voor mij! Toen heb ik gegoogled: "pasta, pesto, pompoen" en zo kwam ik hier terecht. Ik heb mijn collega`s ook al met het recept besmet, er wordt heerlijk van gegeten. Bedankt!