KookJij

varkenshaas met walnotenpesto

Een heerlijk varkenshaas met walnotenpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe varkenshaas met walnotenpesto te bereiden

Snijd de varkenshaasjes over de lengte net niet doormidden en bestrooi ze met peper en wat zout. Blender de walnoten, basilicumblad, tomaatjes, knoflook en olijfolie tot een dikke pesto, voeg olie toe tot een smeuige massa ontstaat. Bestrijk de open gesneden varkenshaasjes met de pesto en klap ze dicht en prik vast met de cocktailprikkers.
Saus:
Zet de fijngesneden sjalotten en de knoflook aan in wat olijfolie, voeg de tomatenpuree toe en laat ontzuren. Blus met de fond en voeg de wijn toe. Laat inkoken tot een mooie gladde saus, zeef en voeg eventueel wat koude boter toe vlak voor het serveren. Was de rucola en snij de onderkantjes eraf, laat goed uitlekken. Snij van het brood rechte plakken en besmeer deze met wat olijfolie, strooi er een klein beetje zout op. Leg op een bakplaat en laat ze krokant worden in een warme oven zonder al te veel te verkleuren. (bruchetta) Verhit wat olijfolie en bak hierin de haasjes rondom mooi bruin. Ze moeten van binnen nog net rosé zijn. Leg ze te rusten onder aluminiumfolie op een redelijke warme plaats.
Presentatie:
Leg een paar blaadjes rucola op de borden en knip er wat daikonkers overheen, druppel er een lepeltje pesto overheen. Leg een plak bruchetta in het midden van een bord. Snij de haasjes in 2 á 3 stukken en plaats op het brood garneer met wat daikonkers, nappeer er de saus omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst