KookJij

Twentse humkessoep

Een heerlijk twentse humkessoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Twentse humkessoep te bereiden

Kook het varkensvlees goed gaar en doe er op het laatste moment de verse worst bij om mee te garen. Snijd het vlees in stukjes en de worst in plakjes. Blancheer alle groenten beetgaar, verwarm ze samen met de verse worst en het varkensvlees in wat gevogeltebouillon en schep deze in een warm soepbord. Schep er de goed verwarmde gevogeltebouillon op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ton Kops

Ton Kops zegt:
Ik weet niet anders dat er in de Twentse humkessoep snijbonen en gerookt spek in hoort.
marijke

marijke zegt:
Mag dit ook met rundvlees en voor hoeveel personen is dit recept. Heb het n.l. nodig voor een reunie. Iedereen komt uit braband, alleen wij wonen in Twente en organiseren deze reunie